Online afspraak boeken

Meerdere specialisaties

Individuele begeleiding

Buikspieroefeningen na een zwangerschap in Zedelgem

Versterk opnieuw uw spieren door buikspieroefeningen na uw zwangerschap te doen bij Kine-Elisa in Zedelgem. Buikspieroefeningen zijn misschien het laatste waar u aan denkt na een zwangerschap, maar het is belangrijk om deze aan te sterken. Tijdens de zwangerschap zijn deze enorm uitgerekt door het extra gewicht in uw buik. Vooral de rechte buikspieren zijn uit elkaar geduwd om plaats te maken voor de baby. Het is dus van belang uw buikspieren na een zwangerschap te trainen om ze terug functioneel te maken. Maar start niet te vroeg met buikspieroefeningen na de zwangerschap. Geef eerste uw spieren de tijd om te herstellen van de bevalling.

Wilt u meer informatie over buikspieroefeningen na een zwangerschap in Zedelgem?

Diverse buikspieroefeningen na een zwangerschap

Kine revalidatie kan u ruim interpreteren. Niet enkel na een operatie of accident heeft u een kinesist nodig. Voor een betere gezondheid of levensstijl kan u ook naar een kinesist gaan. Na een zwangerschap zijn uw buikspieren verzwakt en beschadigt, waardoor het dus belangrijk is deze te versterken. U kan het best starten met het versterken van uw dwarse buikspier, iets onder uw navel. Deze spieren vormen de diepste laag in de buik. Ze zorgen voor diepe rugspieren, een juiste ademhaling, stabiliteit van het bekken en ze beschermen de buikwand. Het is dus belangrijk dat u deze spieren terug aansterkt. Als kersverse mama wilt u uw baby zonder zorgen en pijn kunnen oppakken. Het trainen van de schuine buikspieren mag pas vanaf tien dagen na de bevalling. Zij verstevigen de romp tijdens draaiende bewegingen. Het trainen van buikspieroefeningen na de zwangerschap zorgt dus voor een betere lichaamshouding en de heropstart van sportieve activiteiten. Neem bij uw eerste consultatie een klevertje van de mutualiteit mee en trek gemakkelijke kledij aan. 

Kine elisa revalidatie kinesitherapie zedelgem

Versterk nu uw buikspieren

Begin nu aan uw postnatale oefeningen en breng uw buikspieren terug tot leven. De bekkenbodem versterken is niet het enige wat u na een zwangerschap moet doen. Verzorg uw lichaam even goed als uw pasgeboren baby. Maak nu uw afspraak en onze kinesisten helpen u verder! U kan ons vrijblijvend contacteren op het nummer +32472363483 of een e-mail sturen naar info@kine-elisa.be.